Happy Halloween

med alla läskiga folk och filmer:P För min del så blir det film och marängsvisch. MUMSA!

tjoo

Nu är det bara 18 dagar kvar tills jag fyller år. Idag är det studiedag i skolan så då blir det till att jobba istället.

spruta

Va i skolan idag och hade genomgång till provet, så vi slutade en halvtimme tidigare=) Pratade även om vilka kurser jag ska ta till våren.

Sen åkte jag för att tanka lilla bilen. Kollade hur mycket soppa den dragit per mil. 0,53L/mil. Slå det om ni kan! Där träffade jag oxå Johans syster med sina barn.

Sen åkte jag hem för att äta lite och sen åka iväg igen vid 13,15 till barnmorskemottagningen. Satt där och väntade en stund, var lite tidig, sen kom en och frågade om jag skulle ta spruta (svin-influensavaccinet), men det skulle jag inte. Skulle sagt ja och se om jag hade fått en=) Sen vart det apoteket, fanns ju noll parkeringsplatser. Just då när jag va där och skulle hitta en plats.

Nu sitter jag och gör ingenting. Johan kommer väl hem sart så får komma på någon bra mat
=)


22 dagar kvar

Ja , idag var jag, Johan, mamma och pappa och tittade på två stycken hus. Ett utanför Fjärdhundra och ett i Stenvreten, båda var inget för oss. Och det vi tittade på igår var ju fallfärdigt, så såg det inte ut på bilderna. Men vi letar vidare=) Och tomten ute hos mamma o pappa finns fortfarande kvar.

Vecka 44
Måndag: prata kurser till våren 09,30. skola 10,15-12, Kanske ge blod
Tisdag: jobba 10-22
Onsdag: jobba 10-15. tvätta
15-19
Torsdag: ingen skola, jobba
10-15
Fredag: jobba
10-23
Lördag: kanske Halloweenfest
Söndag: det får tiden utvisa

Och nu är det bara 22 dagar kvar tills jag fyller år!!

lyxfällan

är det nu på tv. Och nu har jag Microsoft Office 2007. Bra att ha det eftersom jag går kurser i det=)

Bra låt Rihanna - russian roulette
http://www.youtube.com/watch?v=jEbc48xe20I

..

En kul grej jag hörde på jobbet i tisdags. "Jag är inte homo, och är från Stockholm. Så jag är straight.".

Sen hörde jag en historia oxå. Hon skulle träna men när hon kom till gymmet kom hon på att hon hade glömt handduken hemma. Då frågade hon tjejen i receptionen om hon kunde få låna en handduk när hon tränat klart. Och det fick hon. Sen när hon tränat klart går hon för hatt hämta handduken, men då sitter det en annan person i receptionen. Hon säger att hon skulle få låna en hadduk av dom, personen går och häntar en handduk. Men då är det en liten handduk, men hon tänker att det räcker ju. Hon duschar och sen tänker hon att det skulle vara skönt att basta. Hon går in i bastun, där inne var det mörkt. Hon står stilla ett tag för att vänja ögonen vid mörkret så hon kan se. När hon väl börjar se så ser hon att det sitter flera stycker killar där inne, alla med handduk på sig. Och där står hon med sin lilla handduk i handen. Vänder direkt och går ut och säger "Herre gud, det är ju en delad bastu!". "Ja, visste du inte det?", säger dom andra utanför. "Nej!". Hihi så det kan gå=).

Regn igen

Idag när jag skulle åka till skolan så började det regna igen, tur att jag inte gick eller cyklade. Vart en kort dag iskolan. Vi skulle bara göra klart uppgifterna i kapitel 9, sen på måndag är det ju genomgång till provet. Måste bara träna på kapitel 8, detn är svårast.

Och nu är det FörlossingsklinikenTV4, så bra. Och plugga data.

Hösten är här...

eller ja det har den ju varit ett tag. Tycker om när alla löven har så många olika färger, men det hade vart finare om solen hade lyst på dom oxå. Sitter hemma, skolan börjar kl 12,15, så kollar runt på tradera och lite sånt. Ska väl äta frukost snart. Jag har oxå planerat in ett möte på skolan på måndag där vi ska prata om vilka kurser jag ska läsa nästa termin. En kurs vet jag redan men jag vill gärna klämma in en till kurs, så jag blir klar nån gång=)

Såg på banken att CSN-pengarna och lönen från Svenska Kyrkan kommer in imorrn oxå, då blir man lite rikare=P

Äta frukost, kolla vilka kläder jag ska ha, funderar på kjol idag, sen plugga lite data tror jag.

CyA

forts...

Och imorgon är det skola 12,15-14, dvs sovmorgon=D

uppsala

Fick gå upp tidigare än vanligt idag, innan 7, för jag skulle hinna med bussen till Uppsala kl 7,45. Men det var på håret, kom till hållplatsen 20 sekunder före bussen=P. Var ju på introduktionskurs om kollektivavtalet inom hotell och restaurang. Trodde att det skulle vara en hel klass där på typ 20-30pers. Men vi vart bara 4. Men det vart lyckat ändå och man vågade fråga det man ville när det var sån liten grupp. Vi kom av oss flera gånger när vi kom in på McDonalds, dom två tjejerna jobbade där. Så nu vet man en hel del, bra och dåliga, saker om Donken i Uppsala och lite Västerås.

Va lite konstigt att åka buss till Uppsala. Sist jag gjorde det så jobbade jag ju där och pendlade i veckorna. Dom har ju gjort om jättemycket i stan på 2,5år. Centralstationen e totalförändrad. Kände inte igen mig alls. Hade problem att hitta hållplatsen när jag skulle hem. Visste att den inte skulle ligga på samma ställe som när jag jobbade där för då byggde dom ju om, och den hållplatsen var bara tillfällig. Nu har dom jättefina hållplatser med glasväggar med genomskinliga lövtryck. Så skulle man ha på fönstren hemma
=)

Hon som höll i kursen bjöd på maten oxå, trodde att vi skulle betala själva. Vi var på Shanghai Palace så det blev kina-buffé, det har man ju inte ätit förut=O Men maten va inte så god: Den smakade söt soya, allt smakade lika. Men restaurangen var fin och dom hade automatiska dörrar till kök och disk, lite kul.

Nu så jag hemma och ska väl snart ta och hämta upp tvätten, sen kanske plugga lite data. Senare är det ju Grey´s Anatomi=)

dimma...

Sitter hemma. Dimman är deprimerande. Och bättre blir det inte av att man ska jobba 12 timmar idag, i mörkret.

Igår lagade jag en ny maträtt med fläskfilé och ris sen somnade jag och Johan framför tv:n till 2 och ½ män
=)

Nä jag har lite kvar att göra innan jobbet börjar kl
10.

På lördag blir det Västerås=)

söndag

Jobbade igår 15-23. Gick bra, folket kom lagom utspridda och vi hade varsitt stort sällskap. Ted 18 pers, So 13 pers och jag 12 pers.

Men igår va det så mörkt inne på jobbet. När ska det sluta regna så mycket. Får hoppas att det fina vädret vi har nu håller i sig.

Idag har jag ätit frukost (fil med flingor) och sen bättrat på våra väggar i lägenheten med lite färg=) så nu är det "rätt" vit. Nu så har jag lite tråkigt och funderar på att ringa mamma och kolla vad dom håller på med.

På söndag nästa vecka ska vi titta på två stycken hus
=)

Vecka 43
Måndag: skola
10,15-12
Tisdag: jobba
10-22
Onsdag: kurs i Uppsala ca
9-16
Torsdag: skola
12,15-14
Fredag: jobba
10-23
Lördag: who knows
=)
Söndag: titta hus 10,30 och
13,00

Nä nu ska jag titta när bussen går till Uppsala så jag inte missar den på onsdag...

dammsuga

Jaoo sitter och myser under filten framför tv:n med därbara datorn i knät. Tittar på Buffy, va länge sen man såg det.

Det var en seg dag på jobbet idag. hände inte så mycket. Vi har ju en entrédörr som har varit trasig en tid nu. För typ två månader sen blev gånggärnen snea på ena dörren och ny för två veckor sen så gick "armen" som automatiskt stänger dörren sönder på den andra. Så nu blåser den upp hela tiden, speciellt när man öppnar dörren på baksidan. Dörren va fixad igår med tejp, men det höll inte så länge. Det blir så kallt när dörren står dörren hela tiden, så nu har vi satt upp lapp på dörren där det står "Stäng dörren tack". Och det verkar gästerna förstå=)

Johan tyckte att jag kunde dammsuga nu när han är borta och äter med jobbet. Tyckte inte jag men får väl göra det ändå. Det är ju lite stökigt här hemma.

Vad som händer senare ikväll vet jag inte ännu och imorgon blir det till att jobba 15-23. Vi har fått ett "fast" schema nu, typ. Ska bli skönt att få jobba fredagarna och förhoppningsvis slippa lördagarna, om mickis vill ta nån
=)

Nä dammsuga var det ja...


Fel!

Då sitter man vid datan igen. Skriver lite på MSN med Kickan och tittar på Lyxfällan, vilka idioter det finns, dom måste ju förstå att pengarna är slut.

Har gått igenom alla uppgifterna i företagsekonomiboken som jag hade svårt för, så nu fattar jag. Måste ju ha koll på allt för på måndag börjar nästa kapitel. Men det är ju inte så lätt att fatta frågorna när det står fel i facit, blir så irriterad. Kollar dom inte sånt innan dom trycker boken. Likadant är det med databoken. Där står det att om man lägger till microsoft som en favorit så har du en genväg till MSN!?? Sen har den miljoner stavfel. Kan tänka mig att det är ännu värre för dom som inte kan så mycket om datorn från början.

Jagade mat till mig själv idag. Ryggbiff med pasta och champinjonsås. MUMS Johan va i skolan och hade sitt prov i företagsekonomi B. Och det verkar som att det har gått bra
=)

Och jag ska få välja min egen tårta som vi ska äta på jobbet när jag fyller år=D Hoppas att det finns några goda att välja på hos Tammerfors.

Nää mera Lyxfällan sen blir det Comeby Fight Club och i reklampausen blir det att plugga data (word).

//MickiMouse

tjollahopp

Va och åt på Amazing Thai idag. Va lite annorludna mot där jag jobbar. Va inte så mycket folk. Men kycklingspetten och det stekta riset var gott iaf=) Träffade Emma T utanför oxå. Hon såg inte riktigt att det var jag först, för jag va inte klädd som jag brukar.

Sen vart det iväg till skolan. Där vi slipper ett kapitel på på provet, bli grupparbete istället.

Har kommit på vad jag ska ge pappa och Johan i julklapp iaf=) Men vi har ju typ 6 födelsedagar att klara av innan dess.

Skrev ju ett inlägg i måndags men det försvann för internet la av=(. Så jag får väl försöka att skriva det igen, om jag kommer ihåg.

Va i skolan i måndags 10,15-12. Jag va och skulle ge blod efter skolan men  för man måste vänta två veckor fick inte det mellan plasma och blodgivning. Det visste jag ju men tänkte inte på det när jag blev kallad. Så då åkte jag och handlade lite. Sen åkte jag ut till mamma o pappa, men det va ju ingen hemma dom jobbar ju, och tvättade blien. Min fina pärla! Vid 15 så åkte vid till banken.

Vecka 42
Måndag: skola 10,15-12, Tvätta bilen och till banken kl
15
Tisdag: jobba 10-22
Onsdag: jobba 10-15, tvätta
15-19
Torsdag: Äta på Amazing Thai, skola
12,15-14
Fredag: jobba 10-15
Lördag: jobba
15-23
Söndag: spela BINGOLOTTO med Linus, Clara, Jimmy och Angelica

puh!

Sitter i skolan och har precis klarat andra dataprovet. Men det var lite på håret den här gången, 80%. Godkänt är 75%. Det är lite svårt att läsa till ett program som man inte har hemma och man inte använder, Outlook.

Nu när jag va klar frågade läraren om jag ville göra ett till test, Allmänn IT. Det provet gick bättre, 91%.

Så nu är det bara att läsa till Word och sen göra det provet. Måste sätt mig och läsa lite mer så jag hinner klart innan året är slut. 4 prov kvar.  

Nä nu ska gå och ge lite blod och se om jag kan få ett litet vinglas, så det blir jämt antal. Kan ju inte ha 3 stycken=). Måste be dom sticka i vänsterarmen idag för jag har fortfarande blåmärke sen plasmagivningen i torsdags. Sen ska jag boka lite fler tider till plasmagivning.


lyssna

Så himla bra låt. Har ni inte hört det så gör det=)

http://www.youtube.com/watch?v=qgUL3ut4gyQ&feature=related

ljus

Sitter hemma själv (eller det är ju 2 katter här oxå) i mörkret och myser med tända doftljus=). Sitter och kollar runt på datan och har 2 ½ män på tv. Johan är i skolan och kommer väl hem vid kl 20,30 tror jag.

Va ju i skolan idag. Känner att jag måste anstränga mig lite för det börjar bli avancerat med alla siffror och TB1, TTB1 och TB2. Men det blir nog bra bara jag gör uppgifterna=). Ska försöka hinna gå igenom dataprovet(Outlook) innan måndag så jag kan ha provet då.

Jag undrar vad vi ska göra imorgonkväll. Om det är nått speciellt som händer eller om det blir busstorget eller hemma hos grannarna. Kanske mer utav den där goda äppelpajen, eller en annan paj=).
                                                                                                                                                          

soovaa!!

jupp dags att sova nu. Skolan imorn och ge plasma, måste ju va pigg till det. Sen innan det ska ringa ett par samtal, bl.a. till Tele2 om att skaffa nytt abonnemang och ny mobil=) 

*MickiMouse*

titta

jag klarade det. Wohoo!

Jag och några kompisar kanske ska åka till Stockholm och bli "Modell för en dag". Bli sminkad och få håret fixat=)

Nä, göra matlista och åka o handla.

hemma igen=)

o tvättar för full rulle. Ska åka och handla sen vid 5 sen hämta min nya mobil!! Ska bli kul att se om jag kan använda den, den har nämligen ingen knappsats och det är ingen touchtelefon. Vilka grejjor Nokia hittar på. Nu försöker jag lära mig hur jag ska sätta in en annons på rätt ställe. Va lite krångligt men det lär ju märkas om jag klarar av det till slut.


hemma..

Sitter hemma och ska snart gå o till jobbet, men första ska jag hämta bröd bara. Johan ligger hemma och är sjuk. O då blir det ju inte lättare att gå upp, då vill man ju ligga kvar o mysa=)

Var ju på Mickelsmäss i söndags också tillsammans med en miljon andra människor och lite regn. Tur att man hade vinterjackan och paraply. Men det va skojj=) Köpte en grönrutig sjal, 12 par strumpor och en skinnjacka. Hittade allt jag ville ha.

Veckan V41
Måndag: skola 10,15-12
Tisdag: jobba 10-22
Onsdag: jobba 10-15, tvätta 15-19, handla
Torsdag: ge plasma 10,30, skola 12,15-14 
Fredag: jobba 10-15
Lördag: jobba 15-23
Söndag: titta på tomten hos mamma o pappa

bättre med kaos...

Förkylningen känns som om den har blivit bättre, men den ligger fortfarande kvar och lurar. Måste ju bli bättre tills på torsdag om jag ska kunna ge blod då. Det finns väl inget som botar en förkylning som 13 timmar arbete=P. Ja som sagt så jobbade jag igår. Igår morse när jag startat kassan så stog det att "Licensen har upphört", AAH det går inte att logga in och använda kassan. Vad gör man då när gästerna kommer kl 11? Jo då får man ha handskrivna kvitton. Men som tur var så slapp vi det, "Datakillen" fixade det med hjälp av kassasupporten. Puh! Sen på kvällen vart det lite kaos när det var 40 minuters väntetid på avhämtning och en fullsatt restaurang, men det klarade vi galant ändå. När jag slutade och gick ut från jobbet så hörde man musiken från Oktoberfesten, så då vart man lite sugen. Men det e lite dyrt, det är ju inte så stor skillnad för mig mot en vanlig joarkväll, förutom ett tält ute och folk har klätt ut sig. Det är samma människor ändå. Men jag fyller år snart, så får väl ta mig i kragen och gå ut då=D

Jag har fått mina kläder oxå. Min väst som jag har velat ha länge nu, men den har ju alltid vart slutsåld när jag ska beställa. Sen vart det ett par jeans oxå, lite guldaktiga. Var finare i verkligheten än jag trodde, satt jättebra=). Och Johan fick ett par pjyamasbyxor.

Idag har vi inte bestämt vad vi ska göra. Men det blir väl 1. göra ingenting, 2.meka bil eller 3. åka till Lilla Edet utanför Trollhättan och hämta bildelar. Jag menar det tar ju bara 10 timmar fram och tillbaka.

Min bil!. (Inte den vi ska meka, min funkar=P)

Men imorgon vet jag vad jag ska göra i alla fall MICKELSMÄSS!! Även om det regnar lite=)

Nää plugga lite data kanske..

jaha...

...då sitter man här hemma och väntar på att skolan ska börja kl. 12,15. Känner mig inte så pigg på att jobba ikväll heller. Känner att jag blir mer och mer sjuk,näsan o halsen, även fast jag typ gjort allt för att förhindra det. Men det kanske blir bättre sen idag, jag hade iaf sovmorgon till 10=).

Igår kom Kith hit från Mäklarringen och tittade/värderade vår lägenhet. Blev det som vi gissade på, men nu var det inte det som var problemet. Problemet är att få banken att gå med på att vi klarar dubbla boenden ett tag, så vi kan köpa det huset som vi vill ha. *hoppas hoppas*

Vårt kök när vi flyttade in (vi hade renoverat det innan).


Vårt kök meddans vi renoverade hallen. Lite suddig bild.

Ett tillägg till söndag är att vi ska åka o titta på ett hus då oxå. Efter mickelsmäss så klart=) så kul.

Snyta mig, äta fruktost sen plugga lite innan skolan. Hoppas att han har rättat proven från i måndags oxå=)

RSS 2.0